El bosc Veluwe

Als Països Baixos trobem zones que ens queden fora del que popularment es coneix com Holanda, però que es troben molt a prop de les principals ciutats.
Veluwe

Un d’aquestes zones és el bosc Veluwe; un espai que es troba a la provincia de Gelderland i ocupa més de 1100 km2; dins seu conté dos parcs nacionals: De Hoge Veluwe i Veluwezoom.

Al Veluwe es poden fer un munt d’activitats ja sigui senderisme, anar en bicicleta, visitar museus o visitar un zoo de primats, entre d’altres. Al mateix temps una part del bosc toca al Veluwemeer, un llac que fa més de 50 anys era part del que es coneixia com el Zuiderzee (o mar del sud). A l’altra banda del Veluwemeer es troba la provincia de Flevoland, una província formada per dos polders que es van drenar cap els anys 50 del s. XX.

Al Veluwe, a tocar de la ciutat d’Apeldoorn, hi trobem el zoo de primats comentat anteriorment, on els primats poden desenvolupar-se en un entorn natural i, fins i tot, els monos més petits es poden trobar passejant entre els visitants del zoo.

A les afores de la ciutat d’Arnhem però encara dins del Veluwe hi trobem el Nederlands Openluchtmuseum, el museu nacional a l’aire lliure, un lloc on es pot aprendre sobre els diferents periodes històrics dels Països Baixos.

Al parc nacional De Hoge Veluwe trobem el Kröller-Müller museum, un museu centrat principalment en obres d’art del segle XIX i XX. Aquest museu conté la segona col·lecció més important d’bre de Vincent Van Gogh al país, després del Museu Van Gogh. També és conegut per el seu increïble jardí ple d’escultures modernes i contemporànies.

Tan per arribar al museu com per moure’s pel parc nacional de De Hoge Veluwe hi ha les que es coneixen com De witte fietsen o les bicicletes blanques. Aquestes bicicletes es poden trobar a totes les entrades del parc i son d’ús gratuït; una manera magnífica de moure’s per aquest parc.

Així mateix, si es vol veure una cosa realment curiosa i carregada d’història s’ha de visitar el que es coneix com a Verscholen dorp, una petita zona que va ser ocupada secretament per jueus que s’amagaven de la persecussió alemanya i encara es poden veure, encara que a vegades costa, les construccions que van fer per poder tenir un lloc on viure mentre estaven amagats.

I si per tal de poder fer tot aquestes activitats us voleu quedar per la zona a passar unes nits, us recomanem un parc de petits allotjaments regentat per un menorquí, en Siscu i la seva dona Jannette que es troba a les afores de la ciutat de Hardewijk i que van decidir posar de nom, el mateix amb el que es coneix la zona dels amagatalls dels jueus. Het Verscholen Dorp.

Per a més informació:

Parc de primats Apenheul: www.apenheul.com
Museu nacional a l’aire lliure d’Arnhem: www.openairmuseum.nl
Museu Kröller-Müller: www.kmm.nl
Vila amagada dels jueus: www.verscholendorp.eu
Allotjament: www.verscholen-dorp.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.