Nou quadre de Rembrandt surt a la llum

L’historiador i mecenes d’art amsterdamès Jan Six (1978) ha descobert un nou quadre del pintor del segle d’Or holandès Rembrandt van Rijn que fins ara es creia fet per un alumne del famós artista.

Jan Six va comprar-lo durant la subasta que fa divuit mesos es va portar a terme a la casa de subastes de Christie’s a Londres; al moment de la compra el quadre no estava ni datat ni firmat. Feia 44 anys que no es descobria un quadre de Rembrandt i amb aquest ja van 342 pintures. Fins al moment de la subasta, la pintura havia estat en mans d’un membre de la noblesa britànica i hauria pertangut a la seva família, almenys, durant sis generacions.

La pintura va sortir a subasta per entre 15.000 i 20.000 lliures i finalment l’historiador amsterdamès l’hauria comprat per 137.000 lliures (156.000€). Jan Six va tenia la certesa que aquest quadre era de Rembrandt i va aconseguir que un inversor creiés en ell i estigués disposat a invertir-hi millions a l’hora de la compra, cosa que no va caldre.

Aquesta pintura de 94,5 cm x 73,5 cm dur el nom de “Retrat de jove senyor”, es creu que s’hauria fet cap el 1634 i que, de fet, formaria part d’un retrat doble més gran. Rembrandt hauria pintat aquest quadre a l’edat de 28 anys i no un deixeble seu com es creia a l’hora de la subasta ja que en aquest moment Rembrandt no tenia cap deixeble que pogués dur a terme un quadre d’aquesta qualitat. L’obra pot ser datada gràcies al coll de puntes que porta el personatge representat jaque és un coll que va estar de moda entre el 1633 i el 1635.

L’historiador que ha fet la descoberta, Jan Six, és descendent de l’alcalde d’Amsterdam amb el mateix nom qui també va ser pintat per Rembrandt.

Tant Ernst van de Wetering (exdirector del Rembrandt Research Project) i considerat l’expert per excel·lència en aquest pintor, està d’acord amb en Jan Six; altres 15 personalitats entre conservadors i historiadors de l’art recolzen aquesta teoria.

Aquesta obra d’art es podrà veure a partir del 16 de maig, demà, i durant un mes a l’Hermitage d’Amsterdam.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.