El Jardí més proper a Déu

L’església vella o Oude Kerk d’Amsterdam, coneguda popularment com la sala d’estar d’Amsterdam, és una de les més visitades de la capital dels Països Baixos. Ja fa molt anys que va perdre el culte però, com passa a molts edificis religiosos que cauen en desús aquí a la terra baixa, es va reconvertir en un centre cultural i artístic.
Aquest estiu fa honor al seu nou rol i a la seva posició respecte a la ciutat i combina les dues coses gràcies a l’artista japonès Taturo Atzu (anteriorment conegut com a Tatzu Nishi). Taturo Atzu és conegut per les seves instal·lacions temporals amb les que transforma edificis públics i històrics i evoca a la intimitat dels espais quotidians.

2015062217558823483000fA partir del 26 de juny i fins el 6 de setembre aquest artista munta una plataforma temporal a la teulada de l’església.
L’accés a aquesta plataforma és a través d’una bastida situada fora de l’església. Des de la teulada es tindrà una vista inolvidable de les teulades del barri antic. Una vegada s’ha arribat a la plataforma, estarem davant d’una sala d’estar a l’aire lliure i d’una zona per seure que estarà disposada al voltant del campanar de l’església.
Serà una oportunitat única de poder gaudir de les vistes des de l’església cap a l’entramat dels carrerons del casc antic i el paisatge de teulades que s’obrirà davant nostre, però sobretot, ser present en un lloc que normalment no és accessible pel públic en general: la teulada d’una església.

A part també s’organitzen diferents activitats en aquesta plataforma que estan obertes al públic en general.

Un cop hagi passat el 6 de setembre, la bastida es quedarà muntada un temps més per tal de poder dur a terme treballs de manteniment a la teulada.

Les entrades pe poder pujar a aquesta instal·lació tenen un cost de 10€ i es poden comprar amb antel·lació a la pàgina web de la Oude kerk (link aquí).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.