Joan Miró al CoBrA Museum

Des del 10 octubre del 2015 al 31 de gener del 2016 es podran veure 120 peces de Miró i més de 80 dels artistes que formaven el moviment artístic d’avantguarda europeu més important després de la Segona Guerra Mundial conegut com a CoBrA. Aquest moviment sorgit a Paris, el formaven artistes procedents de Dinamarca, Bègica i Països Baixos o, com el mateix nom del moviment ens diu en un acrònim: Copenhagen, Brussel·les i Amsterdam.

Artistes neerlandesos com Constant Nieuwenhuijs, Corneille i Karel Appel formaven part d’aquest moviment artístic i des del 1995 existeix a Amstelveen aquest museu dedicat a aquest moviment i als seus contemporanis.

6-crèdit-1943-545x542L’exposició que es titula Miró & CoBrA. Joc experimental (Miró & CoBrA. Experimenteel spel en neerlandès), busca la relació entre l’artista català i el moviment CoBrA. De fet, se sap que dos dels iniciadors d’aquest moviment artístic es van conèixer durant una exposició de Miró a París i que a l’última exposició del moviment que es va dur a terme al 1952 a Liège (o Luik en neerlandès) l’obra de Miró estava penjada al costat de la de Karel Appel. Segons el comissari de l’exposició, Miró és considerat un leitmotiv dins aquest moviment.

En aquesta exposició es pot veure, segons el Museu, el què unia als artistes de CoBrA i a Miró: la particular manera de veure l’art i la corresponent experimentació amb materials, formes i mètodes diversos. A través de pintures, obres ceràmiques, escultures, poemes visuals i llibres d’artista se’ns expliquen 6 decades d’art al segle XX.

Feia més de 60 anys que no es feia una exposició retrospectiva de Miró als Països Baixos ja que l’última va ser a l’Stedelijk Museum d’Amsterdam al 1956.

El museu considera a Miró un dels artistes més estimats i especials del segle XX i recordeu que fins l’11 d’octubre que es poden veure escultures, també de Miró, al jardí del Rijksmuseum.

Informació d’interès:

CoBrA Museum of Modern Art
Adreça: Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.

Com arribar-hi en transport públic:

Busos des de Centraal Station, Leidseplein i Museumplein, números: 170, 172, 174 direcció Amstelveen. Aquests busos paren a l’estació de busos d’Amstelveen la qual es troba a un minut a peu del museu.

Tram 5 des de Leidseplein o Museumplein i anar fins a l’última parada (eindhalte) “Amstelveen”. Des d’allà s’ha de caminar 10 minuts per arribar al museu.

Tram 51 des de Centraal Station, Amterdam Amstel o Amsterdam Zuid i baixar a la parada “Amstelveen Centrum”. Des d’aquí, caminar 10 minuts seguint el graffiti que hi ha al terra.

Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen, Países Bajos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.